3.2.13

ΔΗΜΑΡ: Διλήμματα και... βάρκες...


Η ευφορία για την εκταμίευση της δόσης εξαντλείται, η κυβέρνηση έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τα πραγματικά προβλήματα και η ΔΗΜ.ΑΡ. καλείται εκ νέου να απαντήσει στα διλήμματα της ζωής: σε πόσες και σε ποιες βάρκες πατάει.


Ενόψει της ... άφιξης της τρόικας στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων να συζητείται ήδη δειλά δειλά στα κυβερνητικά κλιμάκια, στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. αναπτύσσονται δύο -εκ διαμέτρου αντίθετες- απόψεις, αλλά με μία κοινή συνισταμένη: την παραδοχή όλων ότι... η “μεσοβέζικη” κυβερνητική συμμετοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.



Δύο γραμμές


Η μειοψηφία του Αριστερού Δικτύου έχει καταστήσει σαφές ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. (το ερχόμενο Σάββατο) θα πραγματοποιήσει “ηχηρή” παρέμβαση, ζητώντας εκ νέου την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, ο Φ. Κουβέλης δέχεται και ισχυρή “εκ δεξιών” κριτική, αφού πληθαίνουν τα στελέχη (“εκσυγχρονιστές” και όχι μόνον) που ζητούν από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες και να μπει με τα δύο πόδια στην κυβέρνηση, με στελέχη πρώτης γραμμής στο υπουργικό συμβούλιο. “Η δική μου άποψη ήταν εξαρχής να μπούμε ισότιμα μέσα για να λειτουργήσουν τα όργανα, να υπάρχει κυβερνητική επιτροπή, υπουργικό συμβούλιο... Δεν νομίζω ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να πάει πολύ μακριά”, επισήμανε ενδεικτικά προχθές, στη ΝΕΤ, ο Γ. Πανούσης.



"Στη βάρκα Σαμαρά"

Πάντως, η δεύτερη άποψη, περί πλήρους ένταξης της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση αρχίζει να κερδίζει έδαφος. Και αυτό δεν φαίνεται μόνο από την αύξηση των στελεχών της στον κρατικό μηχανισμό (βλ. αναλυτικό ρεπορτάζ, σελ. 4) αλλά και από όσα είπε προχθές ο Φ. Κουβέλης, στην εκδήλωση όπου παρουσίασε τις προτεινόμενες κατ’ αυτόν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και στον εκλογικό νόμο, όπου επιχειρεί να στρέψει την κυβερνητική ατζέντα. “Προσπαθούν να αποδώσουν στη ΔΗΜ.ΑΡ. ότι πατάει σε δύο βάρκες... στην ίδια βάρκα είμαστε με την κυβέρνηση, αλλά επιλέγουμε να τη συνοδηγούμε έτσι ώστε να μην πέσει στα βράχια”, υποστήριξε, ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι... στη βάρκα Σαμαρά.


Πηγή: "Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: