13.2.13

Σύσκεψη Σαμαρά – Χατζηδάκη με περιφερειάρχες για απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ...


Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ..
.ξεκαθαρίσουν οι περιφερειάρχες τα περίπου 5.000 «λιμνάζοντα» έργα των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ακόμα ότι την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο με βασικό θέμα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «κοινός εχθρός των περιφερειαρχών είναι το κεντρικό κράτος».

«Εάν δε λύσουμε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, τα λόγια θα είναι λόγια», πρόσθεσε και όπως είπε ο πρωθυπουργό του έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «θα μπει μπροστά σε αυτό το θέμα, το οποίο έχει σχέση με τις αγκυλώσεις του κεντρικού κράτους».

Ο κ. Σγουρός εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι υπουργοί να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας πως δεν μπορεί ορισμένοι υπουργοί να λειτουργούν σωστά και άλλοι όχι.

«Το σίγουρο είναι ότι χρειάστηκε ο πρωθυπουργός για να αντιμετωπίσουμε το κεντρικό κράτος και αυτό δεν είναι σωστό», παρατήρησε, «ελπίζουμε ότι από εδώ και στο εξής θα βαδίσουμε σωστά»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: