24.2.13

Ποιος είναι ο Μπέμπε Γκρίλο που τρομάζει την Ιταλία...



Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί «φοβούνται» τον πιο αντισυστημικό πολιτικό της Ιταλίας, τον Μπέμπε Γκρίλο, καθώς βρίζει τους πάντες, δεν συνεργάζεται με κανέναν, νοσταλγεί τη λιρέτα και... ψαρεύει ψήφους από κάθε αγανακτισμένο.

Μάλιστα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχασε από τον Γκρίλο τον τίτλο του πιο επιτυχημένου λαϊκιστή.

Ο γενοβέζος ηθοποιός έκανε πάταγο όταν διοργάνωσε το πανεθνικό χάπενινγκ V-Day (Vaffanculo Day - «Μέρα του άντε γ....θείτε), με αποδέκτες όλα τα κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Και έχει ήδη χαρακτηριστεί ο πιο αντισυστημικός πολιτικός της Ευρώπης.

Ο Μπέπε Γκρίλο, όπως αναφέρει το Βήμα, έχει υποσχεθεί ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα ανεργίας 1.000 ευρώ για τρία χρόνια, αύξηση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία και τα δημόσια έργα, λιγότερους φόρους για όλους. Και όλα αυτά χωρίς να είναι ο ίδιος υποψήφιος. Θα αρκεστεί να επηρεάζει τους δικούς του από τα παρασκήνια, όπως εξηγεί ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Μιλάνο, Φάμπιο Φρανκίνο.

Υπόσχεται επίσης μείωση του κόστους για το ηλεκτρικό ρεύμα, τις τηλεπικοινωνίες και τις συγκοινωνίες καθώς και μείωση των μισθών των βουλευτών και γερουσιαστών με προσαρμογή στον μέσον όρο των απολαβών των πολιτών.

Μάλιστα ο Γκρίλο λέει ότι θα προωθήσει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, κάτι που δεν επιτρέπεται βέβαια από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και το Σύνταγμα της Ιταλίας, όπως εξηγεί ο Φίλιπο Τρονκόνι, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: