22.2.13

Φορέας στην Κρήτη πλήρωνε για υπηρεσίες που ήταν δωρεάν!..

Όπως διαβάζουμε στο flashnews έκοψε κονδύλι για να κάνει δημοσιεύσεις στο ίντερνετ και μάλιστα η απόφαση για το κονδύλι έρχεται 3 μήνες μετά την υλοποίηση της δράσης.
Συγκεκριμένα η απόφαση λέει ότι εγκρίνεται το ποσό των...
1.000€ για «Ενοικίαση χώρου σε ιστοσελίδα ενημέρωσης για την ανάρτηση όλων των προσκλήσεων και ανακοινώσεων του σχεδίου».
Ο εισηγητής της πρότασης που τυχαίνει να είναι και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου (και τέως Δήμαρχος όμορου Δήμου) και οι υπογράφοντες θα πρέπει να γνωρίσουν ότι κανένας νόμος δεν υποχρεώνει φορέα να πληρώνει για δημοσιεύσεις, προσκλήσεων, ανακοινώσεων και προκηρύξεων στο ίντερνετ, ειδικά για το εν λόγο θέμα που αφορά στην απασχόληση και το κάθε μέσο ενημέρωσης οφείλει να δημοσιεύει για την ενημέρωση του κοινού.

Ωστόσο με μία μικρή αναζήτηση στο ιντερνέτ οι υπογράφοντες την απόφαση μπορούν να διαπιστώσουν ότι οι ανακοινώσεις του φορέα έχουν δημοσιευτεί από αρκετές ιστοσελίδες σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κρήτη, γεγονός που έδωσε δημοσιότητα στην δράση και σαφώς δεν πλήρωσαν για αυτές τις δημοσιεύσεις. Προκύπτει δηλαδή ότι τα χρήματα της «ενοικίασης χώρου» (λές και νοικίαζουν δυάρι) πήγαν στο καλάθι των αχρήστων εκτός βέβαια αν υπήρχε κάποια άλλη σκοπιμότητα για να δοθούν τα χρήματα αυτά.

Αλίμονο αν από αύριο αρχίσουν να χρεώνουν τα διαδικτυακά ΜΜΕ τα Δελτία Τύπου των Δήμων, τις προκηρύξεις και όλα αυτά που αφορούν τους πολίτες και αλίμονο σε όποιον επικεφαλή εγκρίνει τέτοιο ποσό για αυτά τα θέματα.

Νομίζω να μαζευτούν ορισμένοι, χτυπάμε το καμπανάκι, αλλιώς θα αρχίσουν να βγαίνουν ονόματα, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και άντε να το μαζέψουν μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: