14.2.13

Στ. Παπασταύρου – Σύμβουλος Σαμαρά: Δεν ήταν δικά μου τα λεφτά, ήταν του Λάτση ...



crimenet.gr
Αρνείται ότι ήταν δικά του τα χρήματα που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι ο... λογαριασμός που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ αφορά την τράπεζα EFG International του Ομίλου Λάτση, της οποίας δικηγόρος ήταν ο ίδιος.

Παράλληλα αναφέρει ότι «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός που διατηρούσε η οικογένειά μου στην τράπεζα HSBC, έκλεισε πριν από 8 χρόνια. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν νομίμως στη χώρα μας όπως προκύπτει από όλα τα νόμιμα παραστατικά που έχει στην κατοχή της και η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το Νόμο 3259/2004».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προϊστάμενου του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου:

«Χθες για μία ακόμη φορά έγινα στόχος απίστευτης κατασυκοφάντησης καθώς δημοσίευμα με εμφανίζει να έχω «βρεθεί στη Λίστα Λαγκάρντ με μισό δισεκατομμύριο ευρώ». Για όσους επιμένουν να λασπολογούν, επαναλαμβάνω ότι η αλήθεια είναι μια", τονίζει ο κ. Παπασταύρου και εξηγεί:

«Το όνομά μου δεν εμφανίζεται με κανένα τρόπο και με καμία ιδιότητα στον εν λόγω λογαριασμό. Δεν έχω και δεν είχα ποτέ καμία σχέση με το λογαριασμό αυτό στον οποίο εμφανίζεται η μεγαλύτερη κατάθεση της Λίστας. Ήμουν ο δικηγόρος της εταιρείας διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου που ανήκε από το 2006 στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης Τράπεζας EFG International του ομίλου Λάτση».

«Όπως έχει δηλώσει με σαφήνεια εδώ και καιρό ο πελάτης μου και παρουσίασε ακόμη και ο ίδιος ο κ. Βαξεβάνης στο περιοδικό HotDoc, τα χρήματα λογαριασμού εταιρείας ποσού 5,4 εκατ. δολαρίων ήταν δικά του», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι «το ποσό αυτό προήλθε αποκλειστικά από νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του πελάτη μου στο εξωτερικό.
Μεταφέρθηκε μάλιστα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, με εντολή του σε λογαριασμό επ’ ονόματι του, όπως προκύπτει και από τα σχετικά παραστατικά. Με άλλα λόγια, ο λογαριασμός της εταιρείας του πελάτη μου στον οποίο εμφανίζεται τόσο το όνομα μου ως δικηγόρου όσο και των γονέων μου, για λόγους που άπτονται της σχέσης εμπιστοσύνης με τον πελάτη μου, δεν είχε ποτέ δικά μου χρήματα».

Τρίτον, σημειώνει, «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός που διατηρούσε η οικογένειά μου στην τράπεζα HSBC, έκλεισε πριν από 8 χρόνια. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν νομίμως στη χώρα μας όπως προκύπτει από όλα τα νόμιμα παραστατικά που έχει στην κατοχή της και η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το Νόμο 3259/2004».

«Δεν μπορεί να υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ως προς τα γεγονότα και την αλήθεια. Είναι προφανές ότι τυχόν συνέχιση από οποιονδήποτε της διαστρέβλωσης των γεγονότων μόνο δόλια μπορεί να είναι. Δηλώνω ότι την τιμή και την υπόληψή μου θα την υπερασπιστώ ενώπιον κάθε αρχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: