14.2.13

Συνεχίστε να χρηματίζετε λέει ο Μπερλουσκόνι στις ιταλικές εταιρείες ...

Την άποψη ότι ο χρηματισμός στο χώρο των επιχειρήσεων είναι ένα φυσικό φαινόμενο και πως οι ιταλικές εταιρείες που αποφεύγουν τη δωροδοκία κινδυνεύουν να ηττηθούν στον παγκόσμιο ανταγωνισμό εξέφρασε την...
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λίγες ημέρες αφότου οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εξοπλιστικής εταιρείας Finmeccanica για κατηγορίες διαφθοράς.

«Οι δωροδοκίες είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει και είναι άσκοπο να αρνούμαστε την αναγκαιότητα τέτοιων καταστάσεων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο 76χρονος Καβαλιέρε. «Αυτά δεν είναι εγκλήματα, λέμε ότι πληρώνεις μία προμήθεια σε κάποιον σε [μία] χώρα. Καθώς αυτοί είναι οι κανόνες σε αυτή την χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον σταθμό RAI3.

Ο συλληφθείς πρώην επικεφαλής της Finmeccanica, Τζιουζέπε Όρσι, κατηγορείται πως χρημάτισε ινδούς αξιωματούχους στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την πώληση 12 ελικοπτέρων, συνολικής αξίας 560 εκατομμυρίων ευρώ, στην Ινδία.

Παρά ταύτα, από την οπτική γωνία του κ. Μπερλουσκόνι, η στάση των ιταλικών διωκτικών Αρχών είναι «αμιγώς μαζοχιστική» και θέτει ένα παράδειγμα που θα πλήξει την ιταλική επιχειρηματικότητα.

«Κανείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Finmeccanica, την Eni ή την Enel», σημείωσε ο Καβαλιέρε.

Δεν πρόκειται πάντως για τα πρώτα αμφιλεγόμενα σχόλια που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Μπερλουσκόνι κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου στα τέλη Ιανουαρίου γνωμοδότησε ότι ο φασίστας ηγέτης Μπενίτο Μουσολίνι έχει δράσει ορθά σε πολλά ζητήματα, ενώ στις αρχές του έτους είχε πει ότι οι πλούσιοι υποψήφιοι είναι η λύση κατά της διαφθοράς στην πολιτική.

Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος κ. Μπερλουσκόνι, βρίσκεται επί χρόνια σε έναν «πόλεμο» δηλώσεων έναντι των εισαγγελικών Αρχών του Μιλάνο, αναφορικά με μία πληθώρα κατηγοριών για διαφθορά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει πηγάζουν από πολιτικά κίνητρα...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: