12.2.13

Παύση πληρωμών από την Περιφέρεια...

www.alithia.gr
ΑΙΤΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ!
Το θέατρο του παραλόγου και το γραφειοκρατικό αλαλούμ που επικρατεί στη χώρα μας, το οποίο διανθίζεται από τις ενδόμυχες αντιπαλότητες των αιρετών μας αρχόντων αποκαλύφθηκε για...
άλλη μια φορά σήμερα, που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακάλυψε ότι ο ΑΦΜ της είναι δεσμευμένος από τη ΔΟΥ Χίου λόγω χρεών στο Δήμο Χίου, κι έτσι δεν μπορεί να προβεί σε καμία είσπραξη αλλά και πληρωμή, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ έγινε στις 12 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, όταν και απεστάλησαν, όπως ορίζει η νομοθεσία, τα χρέη τρίτων προς το Δήμο Χίου στη ΔΟΥ Χίου για να κινηθεί η διαδικασία είσπραξής τους. Μεταξύ αυτών ήταν και το ποσό των 63.000 ευρώ που η Περιφέρεια φαίνεται να οφείλει στο Δήμο έναντι μισθωμάτων και συγκεκριμένα για τα γραφεία που ενοικιάζει για λογαριασμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας στο κτήριο του Δήμου στην οδό Οινοπίωνος.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι η Περιφέρεια αναγνωρίζει το χρέος της, έχει μάλιστα δεσμεύσει το ποσό για να το πληρώσει, πλην όμως δεν μπορεί να το κάνει με τη νόμιμη και συνήθη διαδικασία γιατί η μίσθωση δεν έγινε νόμιμα και απαιτείται τώρα να γίνει αγωγή από το Δήμο και να εκδοθεί διαταγή πληρωμής με δικαστική απόφαση για να δοθούν τα χρήματα.
Μιλώντας στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, επισήμανε ότι βρίσκεται σε επαφή με το Δήμαρχο Χίου και εξετάζεται η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος, ώστε η Περιφέρεια να διαγραφεί από τη λίστα των οφειλετών του Δήμου που εστάλη στη Δ.Ο.Υ.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, που επί Νομαρχίας του έγινε αυτό το μη νόμιμο μισθωτήριο, και που επανειλημμένως έχει εκφράσει την επιθυμία, κατά απαίτηση και των υπηρεσιών του, να εγκαταλείψει το χώρο η Δ/νση Πρωτοβάθμιας, υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, καθυστερούσε τόσο καιρό μήπως και φύγει η Δ/νση από το κτήριο της Οινοποίωνας, δηλώνοντας πρόθυμος ακόμη και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να τους χαρίσει και τα ενοίκια, όμως δεν υπήρχε καμία εξέλιξη.
Τώρα εκτιμά ότι θα βρεθεί λύση με διαταγή πληρωμής, αλλά αν δεν μετεγκατασταθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία σύντομα θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: