2.2.13

Γαλλία: Με ισχυρή πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών...


Με 249 ψήφους υπέρ και 97 κατά υπερψήφισε το Σάββατο η γαλλική Βουλή τη διάταξη που αναγνωρίζει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στο γάμο, με δυνατότητα υιοθέσιας. Η αλλαγή είχε κινητοποίησει υπέρμαχους και αντίπαλους των γκέι γάμων στους δρόμους του Παρισιού, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότi...
η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ.


Σύμφωνα με το Reuters, οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν κοντά στο 63% την υποστήριξη της γαλλικής κοινής γνώμης στο μέτρο.

Η διατύπωση της διάταξης έχει ως εξής: «Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο ατόμων του διαφορετικού φύλου ή του ίδιου φύλου». Πρόκειται για μία από τις πρώτες διατάξεις στο νομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές σε διάφορα τμήματα της γαλλικής νομοθεσίας.

Όπως αναφέρει η Le Monde, ιδιαίτερα οι βουλευτές της Αριστεράς χειροκρότησαν όρθιοι την αναγγελία του αποτελέσματος, φωνάζοντας «ισότητα, ισότητα».

Σημειώνεται ότι αρχικά η κυβέρνηση σκόπευε να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο διάταξη που προέβλεπε πρόσβαση των λεσβιακών ζευγαριών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αλλά τελικά έκανε πίσω καθώς το μέτρο αποδείχθηκε αμφιλεγόμενο.

Η συζήτηση του υπόλοιπου νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να συνεχιστεί για πολλές ημέρες ακόμη. Η ψηφοφορία για το σύνολό του είναι προγραμματισμένη για τις 12 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: