20.2.13

Επιδοτούμενο γάλα στα σχολεία όλης της χώρας...


Στην επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας - νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια - προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το μέτρο αφορά την επιδότηση του γάλακτος το οποίο...
καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο.
Το 100% του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται το γενικό πλαίσιο εφαρμογής και δίδεται η δυνατότητα σε διάφορους φορείς να υλοποιήσουν το μέτρο, υπεγράφη τη Δευτέρα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας.
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν φορείς (όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα μπορεί να λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων.
Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους των φορέων που θα συμμετέχουν (όπως δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές.
«Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥΠΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης και πρόσθεσε πως σύντομα θα εφαρμοστεί άλλο ένα κοινοτιμό μέτρο για τη δωρεάν διάθεση φρούτων και λαχανικών στα σχολεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: