2.2.13

Ερωτηματικά για τον θάνατο μετανάστη στο Θησείο...



Επεσε νεκρός στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο ο 39χρονος μετανάστης από τη Σενεγάλη Μπαμπακάρ Ντιάε , μικροπωλητής στο επάγγελμα, μετά από καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας, όπως καταγγέλλει η... Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τη νύχτα της Παρασκευής, διενεργεί έρευνα η Αστυνομία, η οποία δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες και τα αίτια βάσει των καταγραφών της κάμερας του σταθμού και μαρτυριών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο άνδρας έπεσε στις γραμμές του τρένου, έπαθε ηλεκτροπληξία και εξέπνευσε προτού φτάσει το ΕΚΑΒ.

Όπως γράφει ο Π. Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, "Η καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο κατάληξε στη δολοφονία του Μπαμπακάρ Ντιάε, 39 ετών από τη Σενεγάλη.

"Η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ, όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές. Εκεί άφησε τη τελευταία του πνοή.

"Ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατικής χυδαίας παρουσία των ένστολων νεοναζί του Δένδια. Κατέφθασαν βρίζοντας χυδαία, ψέκασαν με χημικά και επιτέθηκαν με ρόπαλα στους συγκεντρωμένους μετανάστες και τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που βρεθήκαμε εκεί αμέσως".

Και καταλήγει: «Η πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας του Δένδια έφερε ξανά νεκρό όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή τη βάρβαρη πολιτική στήριξε η Δημοτική Αρχή Καμίνη με τις επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, την εισβολή στη ΑΣΟΕΕ και τους κατειλημμένους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να καθαιρέσει τους υπεύθυνους της επίθεσης κατά των μικροπωλητών και να ανατρέψει τη ρατσιστική συνεργασία με τη δολοφονική πολιτική του Δένδια».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, περίπου 200 μετανάστες από τη Σενεγάλη και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του Θησείου, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Στη συνέχεια, έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών. Εγιναν ορισμένες προσαγωγές και οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι, κυρίως μετανάστες απομακρύνθηκαν από το σημείο σχηματίζοντας πορεία.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: