3.2.13

Καταγγελίες-σοκ για βασανιστήρια...

Καταγγελίες-σοκ για άγριο ξυλοδαρμό των συλληφθέντων μέσα στην ασφάλεια Κοζάνης έκανε ο πατέρας του 24χρονου Δ.Μ., επικαλούμενος τα όσα του είπε ο γιος του κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στη ΓΑΔΑ.

Όπως ανέφερε στη... zougla.gr, «τον μετέφεραν στην Ασφάλεια, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έδεσαν τα χέρια πίσω με χειροπέδες, τον έβαλαν να γονατίσει φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και τον χτυπούσαν επί ώρες. Όχι για ανάκριση, αλλά για βασανιστήρια".
Τον ρωτούσαν μόνο: "Πώς σε λένε; Από πού είσαι;". Αυτός δεν μίλαγε, δεν τους έλεγε τίποτα, και τον γρονθοκοπούσαν στο κεφάλι επί ώρες. Κανονικό βασανιστήριο. Δεν έχει σχέση με την ανάκριση. Ο αστυνομικός που τον χτύπαγε, αυτός ο μάγκας, δεν τον ρώταγε τίποτα. Του έλεγε: "Ήρθατε εσείς οι μάγκες από την Αθήνα στους επαρχιώτες τους αστυνομικούς να κάνετε ληστεία; Τώρα θα σου δείξω!"».

Όσο αφορά του άλλους τρεις συλληφθέντες, αναφέρει ο πατέρας του Δ.Μ. ότι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον γιο του, ενώ επισημαίνει ότι, σε συνομιλία που είχε με την μητέρα ενός εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων, εκείνη του αποκάλυψε ότι ο γιος της κατά την κακοποίησή του υπέστη εξάρθρωση ώμου.

«Ακόμα και τώρα, που πήγαμε να τον δούμε, το ένα του χέρι ήταν δεμένο με χειροπέδες. Μιλάμε για ένα παιδί 24 χρονών. Ζαλίζεται εδώ και τρεις ημέρες και δεν τον πάνε στο νοσοκομείο. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αστυνομικούς να δικάζουν και να συμπεριφέρονται έτσι;», καταλήγει ο πατέρας.

crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: