6.2.13

Μπορεί μια γυναίκα να ερωτευτεί τον βιαστή της; ...


Όχι, κυρίες και κύριοι του Μega, μια γυναίκα δεν μπορεί να ερωτευτεί ένα διεστραμμένο κτήνος που άσκησε πάνω της βία, για να αποδείξει ότι το αρσενικό εξουσιάζει ως εκ της φύσεώς του το θηλυκό. Σταματήστε λοιπόν να...

μας ρωτάτε πενήντα φορές την ημέρα αν «μπορεί μια γυναίκα να ερωτευτεί τον βιαστή της», σταματήστε να παίζετε πενήντα φορές τη διαφήμιση για το νέο σας σίριαλ, τη βιασθείσα Φατμαγκιούλ. Βρήκατε κι εσείς εποχή για να μας απευθύνετε το εξωφρενικό ερώτημα, τώρα που με αφορμή τη δολοφονία της φοιτήτριας στην Ινδία ο βιασμός έχει γίνει παγκόσμιο ζήτημα συζήτησης.

Αν είναι να χρησιμοποιείτε τα εκατομμύρια που σας δώσαμε για να μας δείχνετε τη Φατμαγκιούλ, τότε να τα πάρουμε πίσω. Ναι, εμείς σας τα δώσαμε τα εκατομμύρια. Εμείς σώσαμε τις τράπεζες που σας δάνεισαν, εμείς θα πληρώσουμε τα χρήματα που θα γλιτώσετε από πάγωμα του φόρου για τις διαφημίσεις. Τι υπέροχο δώρο από την κυβέρνησή μας για την ημέρα των ερωτευμένων! Και να ήταν μόνο η Φατμαγκιούλ. Είναι κι εκείνη η δεκάλεπτη διαφήμιση για σουτιέν, η οποία δεν αντέχεται με τίποτα.

Πρόκειται για αθλιότητα στα όρια της ελαφριάς πορνογραφίας, που καλεί τις γυναίκες να αγοράσουν ένα θαυματουργό στηθόδεσμο, για να αλλάξει η ζωή τους αιφνιδίως και οριστικώς. Τι χρειάζεται άλλωστε μια γυναίκα για να είναι ευτυχισμένη, επιτυχημένη και χρήσιμη; Χρειάζεται να έχει το βυζί ψηλά, διότι όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά. Εκ στόματος κόρακος, «κρα» εξελεύσεται ή, άλλως ειπείν, τι να περιμένει κανείς από το κανάλι που διαπόμπευσε οροθετικές γυναίκες, για να εξυπηρετήσει τις προεκλογικές επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και όταν αθωώθηκαν, δεν μετέδωσε ούτε την είδηση;

Τα ιδιωτικά κανάλια αντέδρασαν στην κρίση απαξιώνοντας εντελώς το ψυχαγωγικό τους πρόγραμμα. Τώρα που ο κόσμος ψάχνει κάτι για να ξεσκάσει, εκτοξεύουν καταπάνω του τόνους σαβούρας και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα: Πρώτη εκπομπή σε τηλεθέαση είναι ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»! Κάθισα κι εγώ να δω τον Σουλεϊμάν να πολιορκεί τη Βιέννη, αλλά το μόνο που είδα ήταν η πολιορκία συζύγων, παλλακίδων και χαρεμιών. Να δείτε που τελικά οι Βιεννέζοι το κρουασάν δεν το έφτιαξαν για την ημισέληνο, προσέξτε το σχήμα του αρτοσκευάσματος και θα καταλάβετε από τι ακριβώς γλίτωσαν.

Όταν βλέπεις όλη μέρα σκουπίδια, το δελτίο ειδήσεων των 8 σού μοιάζει σαν ταινία του Μπέργκμαν. «Κοίτα, Βρασίδα μου, τι ωραία τα λένε ο κ. Γιάννης και η κ. Όλγα. Δεν φοράνε φέσι, ξέρουν ελληνικά, ξέρουν οικονομικά, ξέρουν από εξοπλισμούς, ξέρουν από κατασκευές. Μπράβο, μπράβο!». Μέχρι και τον βιαστή σου ερωτεύεσαι, που λέει ο λόγος.


Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: