12.2.13

Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία Ρουσάκη...

Λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας για το θάνατο του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, σε συμπλοκή οπαδών τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Ηράκλειο, η έδρα έκρινε ότι... το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να δικάσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την παραπομπή της υπόθεσης στο Εφετείο Κακουργημάτων, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί.

Στην πρώτη σειρά των εδράνων των κατηγορουμένων, μόνος του, φορώντας αλεξίσφιρο γιλέκο, κάθισε ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος, ενώ μετά την αναβολή της δίκης και προκειμένου να απομακρυνθεί από το δικαστικό μέγαρο, εκκενώθηκε το ισόγειο του μεγάρου.

Για την υπόθεση παραπέμπονται 21 κατηγορούμενοι, την υπεράσπιση των οποίων έχουν αναλάβει περισσότεροι από 15 δικηγόροι, ωστόσο λόγω μίας κατηγορίας που βαρύνει όλους τους κατηγορούμενους, αυτής της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου τους, το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο, καθώς η υπόθεση λόγω αυτής της κατηγορίας πρέπει να εκδικαστεί από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Έτσι η δικογραφία επιστρέφει στην εισαγγελέα εφετών για να προσδιοριστεί το συντομότερο η δίκη. Ωστόσο, το 18μηνο της κράτησης για το βασικό κατηγορούμενο, τον 26χρονο που φέρεται να σκότωσε τον 21χρονο Ρουσάκη, λήγει στις 7 Μαρτίου, κι αν δεν οριστεί η δίκη ως τότε, ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος.

Στο πλαίσιο αυτό, το δικαστήριο, σήμερα, όρισε εγγυοδοσία ύψους 8.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε εβδομάδα στο Α.Τ. της περιοχής του και όταν θα παίζουν ΟΦΗ, Ηρόδοτος και ΠΑΟ στο Ηράκλειο, ο 26χρονος θα πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα όπου θα παραμένει ως τη λήξη του παιχνιδιού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: