3.2.13

"Αλέξη, υπάρχει και ο διάλογος..."...


Δεν είναι μόνο το θέμα των συμμαχιών που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις ημέρες, αν δηλαδή θα πάει πιο αριστερά ή πιο δεξιά (παρότι πληροφορούμαι ότι κάποιοι δεν θα ένιωθαν και πολύ άβολα με μερικές δεξιές ψήφους...).
ΤΟ ΒΑΘΥ λαρύγγι μου στην Κουμουνδούρου επιμένει ότι... ο δεύτερος άξονας που θα απασχολήσει τους συριζαίους το επόμενο διάστημα είναι το θέμα της ΑΟΖ, με αφορμή όσα δήλωσε εξ Αμερικής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος εξέπληξε πολλούς λέγοντας ότι η μονομερής ανακήρυξή της είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας.
ΜΑΘΑΙΝΩ ότι η τοποθέτηση έχει προκαλέσει την ενόχληση αρκετών στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι είναι εθνικιστικής υφής και δεν ταιριάζει με την αριστεροσύνη του κόμματος.
ΚΑΠΟΙΟΙ μάλιστα θεωρούν ότι η έμπνευση δεν ανήκει στον Τσίπρα αλλά στον διπλωματικό του σύμβουλο Γιώργο Αϋφαντή, ο οποίος είναι της σκληρής γραμμής στα εξωτερικά. Εξού και πληροφορούμαι ότι τις προάλλες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Τσίπρας δέχθηκε επικρίσεις και για το εν λόγω θέμα. Ωστόσο, αυτές ήταν ήπιες και σε στυλ «Αλέξη, υπάρχει και ο διάλογος και η ειρηνική επίλυση των διαφορών».

"Μικροπολιτικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: