20.2.13

Τι απαντά ο Καπερνάρος σε Άδωνι και Βραβιτσιώτη...

Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Βασίλης Καπερνάρος απαντά στις δηλώσεις των κκ Γεωργιάδη και Βαρβιτσιώτη, με την κόντρα των μελών της Προανακριτικής να βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.



Υπενθυμίζεται ότι... ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε ζητήσει την αποχώρηση των δύο συναδέλφων του, της Νέας Δημοκρατίας, από την Προανακριτική Επιτροπή, λόγω εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων στη λίστα Λαγκάρντ.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Καπερνάρου:

«Έθεσα, εχθές, υπόψιν της επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την εμπλοκή ονομάτων φυσικών προσώπων, οι οποίοι είναι, στενοί έως στενότατοι, συγγενείς μελών της επιτροπής και το έπραξα για λόγους ισορροπιών και ηθικής τάξεως. Με έκπληξη, πληροφορήθηκα τις αντιδράσεις και επίσημες δηλώσεις του αντιπροέδρου της επιτροπής, κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, προφανώς, εξυπηρετώντας τις ιδιοτέλειες του, αντέδρασε, διεγείροντας απορίες, επικρίσεις και αποφθέγματα.

Απαντώντας στα όσα δήλωσε, τονίζω ότι δεν ασχολήθηκα με συγγενικά πρόσωπα, ούτε δικά του, ούτε κανενός άλλου, αλλά με εκείνον τον ίδιο, δίνοντας του την ευκαιρία να κρίνει, εάν για αυτόν τίθεται θέμα ευπρέπειας ή όχι, αποφασίζοντας ο ίδιος στην αυτοεξαίρεσή του.

Ουδέποτε σκέφτηκα να «επιτεθώ», είτε στον κύριο Γεωργιάδη, είτε στον κύριο Βαρβιτσιώτη, με την έννοια που αναφέρει ο τελευταίος, αλλά παρέθεσα στοιχεία και πραγματικά περιστατικά, αποδεικνυόμενα με έγγραφα, τα οποία και κατέθεσα στα πρακτικά της επιτροπής, με ταυτόχρονη διανομή αυτών σε όλα τα μέλη της.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία άλλωστε, οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά, αντικρούουν τους διάφορους εντυπωσιαστικούς ισχυρισμούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για λόγους που κατανοώ αλλά δεν συμμερίζομαι και δεν τους αποδέχομαι ως βάσιμους και αληθινούς. Τον κ. Βαρβιτσιώτη, άλλωστε, τον έχω επαινέσει και, μάλιστα, δημόσια, από την εκπομπή του κ. Γιώργου Παπαδάκη, για τον τρόπο που προεδρεύει της επιτροπής, ως αντιπρόεδρος αυτής.

Κρίνω, ωστόσο, σκόπιμο να του υπενθυμίσω σήμερα ότι, η μέχρι τώρα πορεία μου, αποδεικνύει περίτρανα ότι, στόχος μου δεν είναι η αυτοδιαφήμιση σε κιτρινοφυλλάδες, σε αντίθεση με εκείνους που κοσμούν τακτικά τα πρωτοσέλιδα τους. Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν διατηρώ καλές σχέσεις με διάφορα παπαγαλάκια, ούτε και έχω επιδείξει ποτέ ενδιαφέρον για το εν λόγω «άθλημα».

Ως προς τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, στα οποία αναφέρεται ο κύριος Βαρβιτσιώτης, επί αυτών έχουν φύγει τεράστιες περιουσίες, των λαών, από τους δυνάστες τους και μεταφέρθηκαν στις Ελβετικές τράπεζες, «καλή ώρα» όπως επί του Μάρκος στις Φιλιππίνες, του Αμίν Νταντά στην Ουγκάντα, του Μομπούτου στο Κονγκό και σε άλλα τέτοια καθεστώτα, όπως αυτά που έχει μυαλό του ο κύριος Βαρβιτσιώτης.

Επί της ουσίας, πάντως, θα πρέπει να θυμόμαστε, το τετριμμένο, αλλά ορθό, ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια, που σήμερα γίνεται τόσο επίκαιρο, όσο και το ότι ο Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται, για όσα, φέρεται να έκανε, με σκοπό να προστατεύσει τους συγγενείς του και κατ΄ επέκταση τον ίδιο. Τόσο εγώ, όσο και οι άλλοι συνάδελφοι – μέλη της επιτροπής, δηλώσαμε ότι, αν ήμασταν στην θέση των δυο κυρίων, θα είχαμε παραιτηθεί. Πάντα ενεργούσα έτσι, ως δικηγόρος και πράττω το ίδιο και ως βουλευτής.

Σε ότι έχει να κάνει με το παρόν των Ελλήνων και το μέλλον των Ελληνόπουλων, δεν χωράνε πολιτικά κόλπα. Αυτά που ξέρανε κάποιοι μέχρι σήμερα, έχουν τελειώσει, και ήρθε η ώρα να τα ξεχάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: