23.2.13

Το χάος μετά τον κατακλυσμό της Αθήνας...


Η χθεσινή πρωινή βροχή μετατράπηκε σε κατακλυσμό και έπνιξε την πόλη, αφήνοντας πίσω το χάος αλλά και τον τραγικό θάνατο μιας νεαρής κοπέλας.

Δρόμοι έκλεισαν, γειτονιές αποκλείστηκαν ενώ ... οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες. Μάλιστα, ένα σπίτι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατέρρευσε από την ισχυρή βροχόπτωση.

Η ισχυρή νεροποντή, που ανάλογή της είχες να συμβεί δεκάδες χρόνια, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και κράτησε μέχρι τις 11 περίπου και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στις οδικές μετακινήσεις, κάνοντας την πόλη να μοιάζει χτυπημένη από τσουνάμι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κλήσεις για πλημμύρες στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έφτασαν τις 1.850 στην Αττική. Τα ειδικά συνεργεία, εργάστηκαν «πυρετωδώς», και κατάφεραν να ελέγξουν μέχρι τις 8 το βράδυ περισσότερες από 1.100 αναφορές.

Κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο, αλλά και στα νότια προάστια έμοιαζαν με ποτάμια, δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ η Αθήνα είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ.

Τραγική κατάληξη είχε ο εγκλωβισμός μια νεαρής με το αυτοκίνητό της στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, όπου φέρεται να έπαθε σοκ και στη συνέχεια καρδιακό επεισόδιο. Δυστυχώς, όταν εκείνη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αντίθετα, στο τσακ σώθηκε από δύο άντρες μια άλλη γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο αμάξι της και κινδύνευε να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Προβλήματα προκάλεσε ο «κατακλυσμός» και στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς για πολλές ώρες οι συρμοί του Ηλεκτρικού πραγματοποιούσαν δρομολόγια από τον Πειραιά μέχρι τον Ταύρο και από την Ομόνοια μέχρι την Κηφισιά, μιας και είχαν πλημμυρίσει οι σταθμοί στο Θησείο και στο Μοναστηράκι.

Ακόμα, το Τραμ σήκωσε «χειρόφρενο», αφοί οι συρμοί δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, ενώ ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε καθώς τα νερά από τους δρόμους μπήκαν μέσα στο χώρο του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: