11.2.13

Πόσο φιλοδώρημα άφησε ο Ράιχενμπαχ στα Λαδάδικα; ...Μπουναμά έκανε ο Χορστ Ράιχενμπαχ και η παρέα του στη Θεσσαλονίκη αφού πλήρωσαν 240 ευρώ για να γευθούν τα τοπικά εδέσματα και τα μακεδονίτικα κρασιά. Όπως αναφέρει η...

εφημερίδα «δημοκρατία», το εστιατόριο που τους φιλοξένησε στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης θύμιζε… αστυνομικό τμήμα, αφού παντού υπήρχαν άνδρες της Ασφάλειας.

Ο Γερμανός επικεφαλής Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, και η τετραμελής παρέα του αφέθηκαν στα χέρια του Γερμανού προξένου Χέλσερ Ομπερμάγερ για να δοκιμάσει εκλεκτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Βέβαια σε λιγότερο από μία ώρα ξόδεψαν τα χρήματα που ένας Ελληνας εργαζόμενος βγάζει σε… 15 μέρες.

Μάλιστα, άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης πήγαν στο εστιατόριο μία ημέρα πριν από το γεύμα και έλεγξαν όλους τους χώρους. Εψαξαν από τις τουαλέτες μέχρι τα ντουλάπια στην κουζίνα. Την ώρα του γεύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα τέσσερις αστυνομικοί παρίσταναν τους πελάτες και κάθισαν σε τραπέζι, ακριβώς δίπλα από τους Γερμανούς. Αλλοι τόσοι αστυνομικοί κάθισαν στον επάνω όροφο, ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύχθηκαν ακόμη 10 άνδρες.

Για πρώτο πιάτο προτίμησαν ψαρόσουπα, ενώ στη συνέχεια χταπόδι ψημένο στα κάρβουνα και ριζότο με θαλασσινά. Δοκίμασαν επίσης αμπελόφυλλα με κιμά, ενώ στη μέση του τραπεζιού έβαλαν παϊδάκια και σουτζουκάκια. Στο τέλος του γεύματος προτίμησαν αρμενοβίλ και προφιτερόλ με χυμένη καυτή σοκολάτα. Από την κάβα επέλεξαν το «Μαγικό Βουνό» και το «Δυο Ελιές-κτήμα κυρ Γιάννη»

Πόσο ...φιλοδώρημα άφησαν για όλα αυτά;

50 λεπτα! Έτσι γίνονται τα λεφτά...


πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: