17.2.13

Αναστασιάδης: «Ψήφος πέρα από κόμματα και ιδεολογίες»...



Σαφής εικόνα για την εκλογή του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται περίπου στις 20:30, αν και με βάση τα... EXIT POLLS, απόλυτο φαβορί προβάλλει ο Νίκος Αναστασιάδης, που αναζητεί την απόλυτη πλειοψηφία, προκειμένου να μη χρειαστεί δεύτερος εκλογικός γύρος την ερχόμενη Κυριακή.

Δηλώσεις των βασικών υποψηφίων

«Καλώ όλους να συμμετέχουν στη συγγραφή της Ιστορίας» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, που ψήφισε στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου στη Λακατάμια.

Μετά την ψηφοφορία, ο κ. Μαλάς σε δηλώσεις του κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη «συγγραφή της Ιστορίας», δηλώνοντας αισιόδοξος για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αναστασιάδης: «Ψήφος πέρα από κόμματα και ιδεολογίες»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο, τις κόρες και τα εγγόνια του, ο κ. Αναστασιάδης ψήφισε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. «Σήμερα» ανέφερε, «είναι η μέρα που ο λαός αποφασίζει, αποφασίζει έχοντας μπροστά του τις πιο κρίσιμες εκλογές» εκλογές, πρόσθεσε, οι οποίες θα καθορίσουν θέματα όπως η οικονομία, τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε Κύπριο πολίτη, αλλά και το εθνικό πρόβλημα.

Λιλλήκας: Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Κύπρου

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, έφθασε στο Λύκειο Ακροπόλεως στις 09:45 για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βαρβάρα και το γιο του Ορφέα. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε: Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών. Η εξουσία ανήκει στα χέρια των πολιτών. Αυτοί δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη Δημοκρατία. Με την απόφασή τους θα κρίνουν το μέλλον και την πορεία της πατρίδας μας και στο εθνικό θέμα και στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: