23.2.13

Έχεις απόδειξη; Μπορείς να κερδίσεις δώρο το ποσό από το ΥΠΟΙΚ! ...

Την… αυθημερόν είσπραξη ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», λόγω της μεγάλης πτώσης στα δημόσια έσοδα, τα οποία έχουν φέρει σε απελπισία τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη!
Ανάμεσα σε άλλα μέτρα εξετάζεται η...
online σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τις τράπεζες και το σύστημα Taxis, όπως και η καθημερινή απόδοση ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις - μικρές και μεγάλες – για την αύξηση των εσόδων.

Για να εφαρμοσθεί το μέτρο θα πρέπει να γίνει εκτεταμένη χρήση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παρακρατηθεί αμέσως από το Δημόσιο ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί και αργότερα, με την περιοδική δήλωση ΦΠΑ να επιστραφεί το όποιο ποσό προκύπτει σαν επιστροφή από την εκκαθάριση των πραγματικών συναλλαγών (αγορών-πωλήσεων).

Αλλά και για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, εξετάζεται η άμεση διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και η μεταφορά του ποσού του ΦΠΑ που αναλογεί την επόμενη ημέρα.


Κλήρωση των αριθμών των αποδείξεων με αποστολή SMS και δώρο το ποσό που αναγράφεται!

Το «κλου» των μέτρων όμως φαίνεται να είναι η πρόταση για… κλήρωση δώρου στους κατόχους αποδείξεων, το ίδιο το ποσό που αναγράφεται σε αυτήν! Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόταση, ο φορολογούμενος θα μπορεί να στέλνει τον αριθμό κάθε απόδειξης με SMS στο υπουργείο και αν κληρωθεί ηλεκτρονικά ο αριθμός της απόδειξης, το κράτος θα επιστρέφει μέρος του ποσού που αναγράφεται σε αυτήν ή και ολόκληρο!

Μιλώντας στο «Βήμα», ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης:

-Την αποκάλυψη των πραγματικών ιδιοκτητών 6.500 off shore εταιρειών με ακίνητα.

-Τη φορολόγηση 24.700 πολιτών που φέρονται να έχουν βγάλει μαύρο χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού.

-Τη σύγκριση πραγματικών δαπανών και εσόδων των φορολογουμένων.

- Τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ προκειμένου να πληρωθούν οι αναλογούντες φόροι και τέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: