10.2.13

Ξέρει να «χτυπάει» στο φινάλε!...


Κάθε παιχνίδι ολοκληρώνεται μόλις σφυρίξει ο διαιτητής.

Μέχρι τότε, οι παίκτες οφείλουν να μάχονται, να μοχθούν, να τα δίνουν όλα και να μην τα παρατούν.

Ο ... Ολυμπιακός φέτος έχει πάρει αρκετά παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο ή και στις καθυστερήσεις, δείγμα του ότι παλεύει ως το φινάλε. Και ενίοτε δικαιώνεται...

Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πανηγυρίσει το βράδυ του Σαββάτου μια πολύ σπουδαία νίκη με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη χάρη σε γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 92'.

Ήταν η πρώτη φορά; Κάθε άλλο, αφού το έχουν καταντήσει... συνήθεια οι "ερυθρόλευκοι" να φτάνουν σε τρίποντα με γκολ στο τέλος, εκεί που όλα δείχνουν τελειωμένα.

Το woop.gr κάνει φλας-μπακ και θυμίζει τις φορές εκείνες που φέτος ο Ολυμπιακός έχει πάρει βαθμούς με τέρμα μετά το 80'. Δεν είναι ούτε μια, ούτε, ούτε τρεις οι φορές, άρα σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει και να είναι σύμπτωση.

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά πέντε!

Για να ξεκινήσουμε με το πρωτάθλημα, η πρώτη φορά που σημείωσε γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο σε αγώνα πρωταθλήματος, ήταν με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης". Ο Ψυχογιός έχει κάνει το 2-1 στο 81' και στο επόμενο λεπτό ο Χοσέ Χολέβας σώζει την... παρτίδα για τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 2-2 και χαρίζοντας έναν πόντο στην ομάδα του.

Η συνέχεια ήταν με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Το σκορ ήταν στο 1-1, όλα έδειχναν ισοπαλία, μέχρι που σκόραρε στο 82' ο Ραφίκ Τζιμπούρ και διαμόρφωσε το 1-2, λυτρώνοντας τους Πειραιώτες.

Το πλέον δραματικό του τρίποντο με αυτό τον τρόπο, ο Ολυμπιακός το πήρε στη Λιβαδειά. Το ρολόι σημάδευε το 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο "τρομοκράτης" με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Πίνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1 εν μέσω τρελών πανηγυρισμών.

Κάπως έτσι κυλούσε και ο αγώνας στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Το 0-0 "σφράγιζε" τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, όταν ο Πάμπλο Κοντρέρας με γυριστή κεφαλιά χάρισε στους "ερυθρόλευκους" τη νίκη. Μια δύσκολη επικράτηση σε ένα ματς που διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το Σάββατο όλα οδηγούσαν σε λευκή ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, ώσπου πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Κώστας Μήτρογλου. Έχοντας μπει αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο και αφού πρώτα είχε φάσεις για να πετύχει γκολ, εξιλεώθηκε στο 92' με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, πετυχαίνοντας το έβδομό του τέρμα στο πρωτάθλημα.


πηγη woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: