12.2.13

Ποινικές διώξεις κατά στελεχών της «Johnson & Johnson» για μίζες 18 εκατ. ευρώ...

Νέα διάσταση αποκτά το σκάνδαλο δωροδοκίας από τον αμερικανικό κολοσσό «Johnson & Johnson», μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος πέντε στελεχών της εταιρείας για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη...
συγκεκριμένη υπόθεση, βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς, Σπύρου Γεωργουλέα, και αφορά όχι μόνο τα πέντε στελέχη του αμερικανικού κολοσσού, που φέρονται να «πρωταγωνιστούν» στο πάρτι της δωροδοκίας, αλλά και οκτώ γιατρών του ΕΣΥ, στους οποίους είχε ασκηθεί στο παρελθόν ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και δωροδοκία).

Οι μίζες στους Έλληνες μεγαλογιατρούς άρχισαν να δίνονται, σύμφωνα με τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί, από το 1998 και το… πάρτι συνεχίστηκε έως το 2006. Υπολογίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν ποσά που φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ, προκειμένου οι κατηγορούμενοι γιατροί να… προτιμούν συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη της Johnson & Johnson ή της θυγατρικής της, DePuy International.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα είδη ήταν ήδη υπερκοστολογημένα κατά 35%, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο (τα ασφαλιστικά ταμεία) να ζημιώνεται με εκατομμύρια ευρώ και οι συγκριμένοι μεγαλογιατροί να πλουτίζουν με μαύρο χρήμα!

Για τις ανάγκες της έρευνας που διεξάγει ο κ. Γεωργουλέας θα προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών στο εξωτερικό, ενώ στο «μικροσκόπιο» θα μπει και μια offshore εταιρεία στη Μάγχη, που φέρεται να συνδέεται με την Johnson & Johnson. Επίσης, ο ανακριτής θα διερευνήσει αν προκύπτουν και άλλα αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Johnson & Johnson έχει αποδεχθεί, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, εξωδικαστικό συμβιβασμό για την καταβολή πρόστιμου 70 εκατ. δολαρίων, κατόπιν αγωγής των αμερικανικών αρχών, για παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και για ποινικές διώξεις για μίζες σε γιατρούς και νοσοκομεία σε Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία, καθώς και σε Ιρακινούς αξιωματούχους...
 trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: