4.2.13

Κυνική ομολογία Δένδια: Έγινε photoshop για να αναγνωρίζονται μετά το ξύλο! (ΒΙΝΤΕΟ)...


crimenet.gr
Αγνώριστους από το ξύλο είχαν κάνει τους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης οι αστυνομικοί, ώστε χρειάστηκε να γίνει επεξεργασία στις φωτογραφίες τους με photoshop για να αναγνωρίζονται.

Τη σοκαριστική αυτή δήλωση έκανε ο ... ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA.

Όπως είπε, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έγινε προκειμένου να δοθούν πληροφορίες από πολίτες, γύρω από τις κινήσεις τους, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι αν δεν είχε γίνει ψηφιακή επεξεργασία στα σημάδια της κακοποίησής τους, οι τέσσερις συλληφθέντες δεν θα μπορούσαν να αναγνωριστούν...

Ο κ. Δένδιας μίλησε για σοκαριστικές φωτογραφίες, ωστόσο επέμεινε στη χθεσινή του θέση, για «σκληρότατη συμπλοκή των αστυνομικών με τρομοκράτες, που είχαν βαρύτατο οπλισμό».

Δεν δέχτηκε, βέβαια, ότι υπήρξε βασανισμός των συλληφθέντων στο αστυνομικό τμήμα που μεταφέρθηκαν, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς και οι δικηγόροι τους.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιχείρησε να περιορίσει το επικοινωνιακό κόστος της κυβέρνησης, μετά το σάλο που ξέσπασε.

Δεν υιοθέτησε πλήρως την εκδοχή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, περί «τραυματισμού τους κατά τη συμπλοκή και αντίσταση κατά της αρχής».

Ο κ. Κεδίκογλου είπε πως θα γίνει έρευνα για τη διαλεύκανση κάθε καταγγελίας σχετικά με βασανισμούς των τεσσάρων νεαρών.

Σχετικά με το αίτημα των οικογενειών και των δικηγόρων να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις οι κατηγορούμενοι, τόνισε ότι προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση.

Δείτε το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια: