25.2.13

Ο τουρκοκυπριακός Tύπος για τον νέο Πρόεδρο...



Βασικό θέμα στον τουρκοκυπριακό τύπο αποτελεί η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη ως νέου προέδρου της Κύπρου.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι... ο Ν. Αναστασιάδης «δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά που αναμενόταν και ο Μαλάς τον δυσκόλεψε», σημειώνοντας ότι, ο κ. Αναστασιάδης αύξησε τα ποσοστά του κατά 12% σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών και ο κ. Μαλάς κατά 15,6%.

Ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του νέου προέδρου με την οποία κάλεσε την Τουρκία «να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο και να εργασθεί για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος», κάνουν όλες οι εφημερίδες.

Η «Χαλκίν Σεσί» επισημαίνει τη δήλωση «για τη λύση χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Τουρκίας» και γράφει ότι ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει στην επανένωση του νησιού, με την απόσυρση των στρατευμάτων της και την καλυτέρευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η «Χαβαντίς» αφιερώνει δύο εσωτερικές σελίδες στις προεδρικές εκλογές, γράφοντας αναλυτικά τα στοιχεία των αποτελεσμάτων και δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη διαδικασία ψηφοφορίες του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και άλλες.

Η «Κίπρις» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι από τις 543.000 ψηφοφόρους περίπου οι 100.000 δεν πήγαν στην κάλπη και ο Αναστασιάδης κέρδισε με 57,48%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: