8.3.13

«Μαύρη» λίστα με 12 καρδινάλιους...

...που «εμπλέκονται σε σκάνδαλα παιδεραστίας»...
«Μαύρη» λίστα με 12 καρδινάλιους από διάφορες χώρες που συμμετέχουν στο κονκλάβιο και τους οποίους καταγγέλλει για συγκάλυψη σεξουαλικών σκανδάλων δημοσίευσε η... Snap, το αμερικανικό δίκτυο επιζώντων της κακοποίησης από ιερείς.
Σύμφωνα με την οργάνωση, οι 12 καρδινάλιοι -εκ των οποίων εφτά υποψήφιοι Ποντίφικες- δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογή του επόμενου Πάπα, «εξαιτίας των πράξεών τους και/ή των δημόσιων σχολίων τους για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την συγκάλυψη εντός της εκκλησίας».

Η λίστα καταρτίστηκε βάσει δημοσιευμάτων, νομικών υποθέσεων και μαρτυριών θυμάτων.

«Δεν θα απαντήσω σε αυτή την οργάνωση που έχει μικρή ή και καθόλου αξιοπιστία» δήλωσε εκπρόσωπος του καρδινάλιου Τίμοθι Ντόλαν της Νέας Υόρκης.

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι στο χέρι της snap να αποφασίσει ποιος θα έρθει στο κονκλάβιο και ποιος θα εκλεγεί…οι καρδινάλιοι μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους, χωρίς να ζητήσουν συμβουλές από την snap».

Ορίζεται η ημερομηνία για το κονκλάβιο
Σήμερα έφθασε στην Ρώμη και ο Βιετναμέζος Ζαν Μπαπτίστ Μαν, ο τελευταίος από τους 115 καρδινάλιους που θα εκλέξουν τον νέο Ποντίφικα. Η άφιξή του σημαίνει ότι τώρα μπορεί να οριστεί η ημερομηνία για το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον διάδοχο του Βενέδικτου ο οποίος παραιτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου.

Από την Δευτέρα, οι καρδινάλιοι έχουν προπαρασκευαστικές συναντήσεις και προσευχές που είναι γνωστές ως γενικές συναθροίσεις, πριν το κονκλάβιο και οι οποίες διεξάγονται υπό όρκο σιωπής. Παρόλα αυτά οι ιταλικές εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει λεπτομέρειες που φέρεται να διέρρευσαν από τις συζητήσεις για θέματα που αφορούν την εκκλησία, όπως η μεταρρύθμιση της γραφειοκρατίας στο Βατικανό (γνωστή και ως Κουρία) και η τράπεζα του Βατικανού ήταν ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: