18.3.13

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές - Μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι η Βαρβάκειος...


Ανοιχτή όλη τη νύχτα έως τις 12.00 το μεσημέρι ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας θα παραμείνει η Βαρβάκειος Αγορά για την προμήθεια των σαρακοστιανών. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στα ιχθυοπωλεία και οπωροπωλεία.

Παράλληλα, οι...
λαϊκές αγορές θα είναι ανοιχτές όπως και τα παντοπωλεία, προκειμένου να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους πριν την εξόρμηση στην εξοχή για τα Κούλουμα.

Εκτιμάται ότι η μείωση των τιμών στα παραδοσιακά προϊόντα, που καταναλώνονται τη συγκεκριμένη ημέρα, αγγίζει φέτος το 25% (24% για την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), καθώς οι παραγωγοί και οι έμποροι αντιλαμβάνονται το κλίμα ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά λόγω της φορο - επιδρομής στα ελληνικά νοικοκυριά και του ψαλιδιού σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, το σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι φθηνότερο κατά 4,32%, καθώς τα 19 είδη του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας στοιχίζουν φέτος 118,41 ευρώ, ενώ το 2012 κόστιζαν 123,76 ευρώ. Ενδεικτικά, η μείωση στα καλαμάρια αγγίζει το 15% το κιλό, το φρέσκο χταπόδι μειώθηκε κατά 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχώρησαν κατά 25% και τα μύδια πωλούνται φθηνότερα κατά 17%....

Δεν υπάρχουν σχόλια: