21.3.13

Στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά οι 1.550 εκκρεμείς υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων...

Tέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία των επίορκων υπαλλήλων, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς, όπως δημοσιοποίησε ο Αντ.Μανιτάκης συγκροτήθηκαν όλα τα νέα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, ενώ...
ήδη έχουν διαβιβαστεί και εξετάζονται οι 1.550 εκκρεμείς υποθέσεις.

Επιπλέον, συγκροτήθηκε και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ συγκροτήθηκε και το Γ' Τμήμα του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εξετάζει υποθέσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ, το οποίο επί δύο χρόνια δεν λειτουργούσε.

Στα νέα πειθαρχικά συμβούλια μετέχουν κανονικά οι δικαστικοί λειτουργοί, που ορίσθηκαν ως μέλη, με την εξαίρεση των συμβουλίων σε τέσσερα υπουργεία, όπου παραιτήθηκαν οι ορισθέντες δικαστικοί λειτουργοί. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κάνει ό,τι απαιτείται, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, για να λειτουργήσουν όλα τα πειθαρχικά συμβούλια. Σημειώνεται ότι η αναπλήρωση των παραιτηθέντων δικαστικών λειτουργών αποτελεί ευθύνη του αρμοδίου υπουργού.

Επίσης, από το υπουργείο γίνεται γνωστό ότι το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει επιταχύνει τους ρυθμούς εργασιών του και εξετάζει περίπου 10-15 υποθέσεις την εβδομάδα από το σύνολο των 450 υποθέσεων, που εκκρεμούν ενώπιον του.

Ήδη, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει εκδώσει περισσότερες από τριάντα αποφάσεις μόνο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ το 2012 εξέδωσε συνολικά 199 αποφάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: