28.3.13

Για τοκογλυφία κατηγορείται ο Γ. Ανθόπουλος – Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ...

crimenet.gr
Υφυπουργός Παιδείας ήταν ο Γιάννης Ανθόπουλος επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και δικηγόρος.
Κάπου μεταξύ δικηγορίας και πολιτικής κατέληξε να κατηγορείται για  τοκογλυφία.
Ο Γιάννης Ανθόπουλος, πρώην βουλευτής Σερρών, απολογήθηκε σήμερα στον...
ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, κατηγορούμενος για τοκογλυφία, και αφέθηκε ελεύθερος με μια εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το όνομά του βρέθηκε στη λίστα του ΣΔΟΕ, μαζί με 35 ακόμη πολιτικούς, μετά από σχετικές καταγγελίες τον Απρίλιο του 2012, για μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην υπόθεση αυτή ενεπλάκη και ως δικηγόρος και ως υπουργός.

Η υπόθεση αφορά την εταιρία καπνών «Οδέττη Πετρίδη», η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα χρηματοδότησης και απευθύνθηκε στον κύριο Ανθόπουλο.

Ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις αγοράς και πώλησης με την εταιρία καπνών από 2002 έως το 2005.

Η εταιρία, έτσι ,δείχνει να επιβιώνει, αλλά κάποιοι κρατούν ποσοστό 10%, που στο κατηγορητήριο εμφανίζεται ως «τοκογλυφικό αντάλλαγμα».

Και μάλιστα, ο τόκος για τον κ. Ανθόπουλο φτάνει το 1.757.000 ευρώ και από το άνοιγμα των λογαριασμών του, το ΣΔΟΕ εντοπίζει ύποπτα εμβάσματα, ύψους τουλάχιστον 700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι τη συγκεκριμένη επιχειρηματία την είχε δανείσει και μετά του τα επέστρεφε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: