17.3.13

Στις 21:00 διάγγελμα Αναστασιάδη (BINTEO) ...


Απίστευτες πιέσεις ασκούνται προς την Κυπριακή κυβέρνηση η ΕΚΤ προκειμένου να έχει ψηφιστεί πριν ανοίξουν οι αγορές την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα των καταθέσεων.

Απεσταλμένοι του ... Μάριο Ντράγκι βρίσκονται στην Κύπρο και είχαν συνεργασία με τον Ν. Αναστασιάδη και υπουργούς της κυβέρνησης του. Οι εκπρόσωποι του ΕΚΤ θέλουν πριν ανοίξουν οι αγορές να έχει εγκριθεί από την κυπριακή βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο.
Στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις καθώς τα δύο κυβερνητικά κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν συγκεντρώνουν τις απαιτούμενες 29 ψήφους (έχουν μόλις 28) ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως θα το καταψηφίσουν.

Αύριο στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής της Κύπρου η οποία καλείται να εγκρίνει ή όχι στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας έτσι όπως αποφασίστηκε στο Εurogroup της Παρασκευής. Φαίνεται ότι επιχειρείται προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, δεδομένου ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπολείπονται μιας ψήφου για να περάσουν τα νομοσχέδια.

Το πρωί στις 8:30 θα συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο ενώ στις 15:15 θα υπάρξει σύσκεψη-συνάντηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων.
Η σημερινή πρωινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συβουλίου δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα, υπό τον Πρόεδρο τη Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία συζητήθηκαν το νομοσχέδιο για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων σε εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup και για αύξηση του εταιρικού φόρου από το 10% στο 12,5%.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη το κατά πόσον ο Κύπριος Πρόεδρος θα απευθύνει σήμερα προς τον κυπριακό λαό το διάγγελμα, που είχε προγραμματίσει. Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ενδέχεται την Τρίτη και την Τετάρτη να παραμείνουν κλειστές οι κυπριακές τράπεζες.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: