17.3.13

Σε αδιέξοδο η ΕΤ3...




Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΤ3. Οι πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των κάθε μορφής προσλήψεων, οδηγούν το κανάλι σε αδιέξοδο.
Όπως αναφέρεται σε... δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία", η κατάσταση είναι δραματική, δεδομένου ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τέτοιες που αρκετοί προϊστάμενοι τμημάτων δηλώνουν καθημερινά αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Αρκεί να αναφερθεί ότι στην ειδικότητα του μακιγιάζ έχουν απομείνει μόνο δύο υπάλληλοι, που δουλεύουν χωρίς ρεπό και καλύπτουν μόνο 10 βάρδιες αντί για 14 που χρειάζεται.

Εμφανής είναι η αναντιστοιχία σε προσωπικό μεταξύ των τριών καναλιών που διαθέτει η ΕΡΤ. Ειδικότερα, η ΕΤ1 διαθέτει 430 υπαλλήλους, η ΝΕΤ 840 υπαλλήλους και η ΕΤ3 μόλις 167, εκ των οποίων οι 24 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ουκ ολίγες φορές στελέχη του Τρίτου Καναλιού πέρασαν την πόρτα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ΑΕ ζητώντας από το ΔΣ της κεντρικής ΕΡΤ την ενίσχυση της ΕΤ3, παραδίδοντας τεκμηριωμένες αναλύσεις που αναδείκνυαν σε όλο του το μέγεθος το πρόβλημα του καναλιού. Μάλιστα για το ίδιο θέμα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: