5.3.13

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά 33,58 εκατ. ευρώ από τον Παπαγεωργόπουλο και τους συνεργούς του...


Λίγες ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του ταμείου του δήμου, ήρθε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να «ταρακουνήσει» τους καταδικασθέντες.
Συγκεκριμένα, το...
κλιμάκιο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου καταλόγισε αλληλέγγυα στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στους επίσης καταδικασθέντες υπαλλήλους του ίδιου δήμου Παναγιώτη Σαξώνη και Θωμά Γκόλα, το ποσό των 33,58 εκατ. ευρώ μόνο για τα χρόνια 1999-2001, που συνδέεται με το ποσό της υπεξαίρεσης για την οποία καταδικάστηκαν.
Ειδικότερα, στον κ. Παπαγεωργόπουλο, καταλογίστηκαν για τα συγκεκριμένα έτη τα ποσά των 4,03 εκατ. ευρώ και 6,73 εκατ. ευρώ, στον κ. Σαξώνη τα ποσά των 4,52 εκατ., 2,26 εκατ. και 1,63 εκατ. ευρώ, ενώ για τον κ. Γκόλα τα ποσά 4,84 εκατ. ευρώ και 9,57 εκατ. ευρώ.
Νέος έλεγχος για τα υπόλοιπα χρόνια
Είναι πλέον ορατό πως η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων, ενώ παράλληλα, από το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι έλεγχοι για την περίοδο 2002 - 2007.
Ο «πέλεκυς» του Εφετείου Κακουργημάτων
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απλή συνέργεια σε πλαστογραφία.
Παράλληλα, στον πρωην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και εννέα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών Δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος.
Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν οι πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊδατζής, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.
|iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: