6.3.13

Πρόστιμο 731 εκατ. δολαρίων στη Microsoft, από την Κομισιόν...

Πρόστιμο 731 εκατ. δολαρίων επέβαλε η Κομισιόν στη Microsoft επειδή αθέτησε τη δέσμευσή της να παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ εναλλακτικών προγραμμάτων περιήγησης (browsers).
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η αμερικανική εταιρεία παραβίασε...
τη νομικά δεσμευτική της υποχρέωση να παρέχει στους χρήστες των προϊόντων της τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφόρων browsers και όχι την προεπιλογή του Internet Explorer.

Μετά από σχετική έρευνα, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η Microsoft δεν εκπλήρωσε τη νομική της υποχρέωση στα νέα προγράμματα λογισμικού που κυκλοφόρησαν το διάστημα Μάιος 2011 - Ιούλιος 2012, τα οποία χρησιμοποιούν 15 εκατ. χρήστες.
«Οι νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αποφάσεις για τις πρακτικές αντιτράστ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική επιβολής των κανονισμών», σχολίασε ο αμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. σε θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια. «Η αδυναμία συμμόρφωσης συνιστά πολύ σοβαρή παράβαση και πρέπει να επιβάλλονται ανάλογες κυρώσεις».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Κομισιόν προχωρά σε επιβολή προστίμου σε εταιρεία επειδή δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο των κανονισμών αντιτράστ. Το πρόστιμο ανέρχεται στο 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της. Παρότι το πρόστιμο δεν θεωρείται υψηλό, πιστεύεται ότι θα παραδειγματίσει τις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν αναλάβει ανάλογες δεσμεύσεις.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: