13.3.13

Κεφαλογιάννης: Ήθελα να δώσω ευκαιρία στον Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του ...


/www.tokarfi.gr
 Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ψήφισε κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για το θέμα του ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη και όπως τόνισε, το έκανε για να ζητήσει …
συγγνώμη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής…

Αναλυτικά η δήλωση του γραμματέα της ΝΔ έχει ως εξής: «Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, είτε από άκρα αριστερά, είτε από άκρα δεξιά. Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι.

Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από την γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου.

Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει.

Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου. Όλες οι πράξεις ειναι συνειδητές όπως και η πράξη ψήφου. Του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη. Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία».

Από την άλλη πάντως το γραφείο τύπου της ΝΔ στην Βουλή έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τους τα τρία στελέχη της υπενθυμίζοντας ότι η θέση του κόμματος για την συγκεκριμένη υπόθεση ήταν υπέρ της άρσης ασυλίας γεγονός που είχε εκφραστεί στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του κ. Κεφαλογιάννη, κατά της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη ψήφισαν οι Γιάννης Ιωαννίδης και Γιάννης Καράμπελας. Η στάση των βουλευτών προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και αυτό γιατί η επίθεση με γρονθοκοπήματα που εξαπέλυσε ο κ. Κασιδιάρης στην βουλευτή του ΚΚΕ δεν επιδέχεται δικαιολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: