17.3.13

O φασιστικος χαιρετισμός του Κατίδη, σε ολα τα ξένα ΜΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)...



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πανηγυρισμός του Γιώργου Κατίδη για το γκολ που πέτυχε στο ματς με τη Βέροια και το οποίο χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ. Ο... νεαρός άσος της Ένωσης, έκανε το 2-1 στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ο πανηγυρισμός του, όμως, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς έβγαλε τη φανέλα του και σήκωσε παρατεταμένα το δεξί του χέρι, παραπέμποντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Η κίνηση αυτή, όπως είναι φυσικό προκάλεσε έντονα σχόλια τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και κυρίως, τα επόμενα λεπτά στα social media.

Ο χαιρετισμός, όμως, του νεαρού παίκτη της ΑΕΚ δεν πέρασε απαρατήρητος και από τα διεθνή ΜΜΕ με τη Ηuffingtonpost να αναφέρεται στο περιστατικό και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Ο παίκτης έσπευσε μετά τη λήξη του αγώνα, μιλώντας στη Nova, να δώσει εξηγήσεις: «Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θέλω να χαρώ τη νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη».

Αργότερα, και ενώ είχε ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο παίκτης, δήλωσε στο Twitter: «Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα. Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής», ενώ λίγα λεπτά μετά επανήλθε: «Σιχαίνομαι τον φασισμό. Δεν θα το έκανα αν ήξερα τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα έκανα ποτέ».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον Κατίδη να χαιρετά ναζιστικά

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: