9.3.13

Οι συναντήσεις Τσίπρα (BINTEO)...


...και οι διάλογοι στη Βενεζουέλα...
Σημαντικές συναντήσεις με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής είχε στη Βενεζουέλα ο Αλέξης Τσίπρας, που έδωσε το παρών στη μεγαλειώδη κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

Ο ... πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Καράκας το βράδυ της Πέμπτης συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Νίκο Παππά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Τεμίρ Πόρρας. Στην είσοδο της στρατωτικής ακαδημίας του Καράκας βρισκόταν και ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας και «δεξί χέρι» του Τσάβες. Ο Νικολάς Μαντούρο οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη σειρά των ηγετών και μπροστά στην σορό του «Κομαντάντε» Τσάβες προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να τον αποχαιρετήσει.


Στη συνέχεια συνομίλησε με τους προέδρους της Κούβας Ραούλ Κάστρο, της Ουρουγουάης Χοσέ-Πέπε Μουχίκα, τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο, και τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα, ενώ παρέμεινε στην αίθουσα τελετών για περίπου δυόμισι ώρες, μαζί με τους ξένους ηγέτες και την οικογένεια Τσάβες.



Επιπλέον συνάντησε στις πρώτες σειρές την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, με τους οποίους είχε επαφές κατά το τελευταίο ταξίδι του στην Λατινική Αμερική. Οι δύο Βραζιλιάνοι πολιτικοί σηκώθηκαν από τις θέσεις τους προκειμένου να τον χαιρετήσουν και ο Λούλα ντα Σίλβα τον αγκάλιασε.
Όταν συναντήθηκε με τον αδελφό του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ο Ραούλ Κάστρο φέρεται να του είπε: «Ώστε εσύ είσαι ο Έλληνας που όλοι περιμένουμε να γίνει πρωθυπουργός;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη αντιπροσωπειών από την Αργεντινή και το Περού, ενώ προσερχόμενος στην τελετή συνάντησε και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: