30.3.13

«Θα εξετάσουμε την έξοδό μας από το ευρώ»...

Α. Κυπριανού: Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες...
Το ενδεχόμενο της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ σκοπεύει να εξετάσει το ΑΚΕΛ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ... κόμματος, Άντρος Κυπριανού στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

«Εμείς ετοιμάζουμε τη δική μας πρόταση και αισιοδοξώ ότι θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα δηλαδή στις αρχές Απριλίου.

Η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ είναι ένα από τα ενδεχόμενα που θα εξετάσουμε. Ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν πρέπει να αποφασίσουμε αγνοώντας τις εξελίξεις στην Ε.Ε.

Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο δεν είναι απλά μια ιδιοτροπία αλλά μια συνειδητή πολιτική που θα εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ξέρουμε ότι έχουν αποφασίσει άλλοι για εμάς και πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε», δήλωσε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε.

«Υπάρχει η συμφωνία του κ. Αναστασιάδη με το Eurogroup αλλά υπολείπονται να γίνουν ακόμα πολλά τα οποία θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην οικονομία. Θα δούμε ποιες είναι οι προοπτικές της συμφωνίας και θα επιλέξουμε αυτό που είναι πιο συμφέρον για τον κόσμο. Θα πρέπει να τεθούν σε δημοψήφισμα οι εναλλακτικές επιλογές και ο κόσμος να διαμορφώσει το μέλλον».

Σε ό,τι αφορά το θέμα διαγραφής χρεών ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως το ζήτημα και εξέφρασε την ευχή κάποια πράγματα να βγουν στην επιφάνεια.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει στα χέρια του στοιχεία με όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό λίγες μέρες πριν το πρώτο Eurogroup που αποφασίστηκε το κούρεμα. Όπως είπε «έχω ονόματα, ποσά και ημερομηνίες», ενώ πρόσθεσε ότι θα δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε αφορούν συγγενείς πολιτικών προσώπων του ΔΗΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: