11.3.13

Άκης, ο φιλάργυρος...


crimenet.gr

Έρρικα Βαλλιάνου

Για έναν ...φιλάργυρο πολιτικό που είχε κάνει... τη δωροδοκία πολιτική -εκτός αν μας πει κι' αυτός στο δικαστήριο ότι... επρόκειτο περί χορηγίας, κάνει λόγο το εκ 1000 σελίδων βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Άκη και τους άλλους



Κι αντί για πολιτική καριέρα, όπως εκείνος στη χθεσινή δήλωσή του μίλησε για 26 χρόνια κοινοβουλευτικής δράσης, οι εφέτες μιλούν για ένα άτομο με ροπή προς το έγκλημα και με δεξιοτεχνίες στη σύσταση εξωχώριων εταιριών -πάντα με την συνδρομή της οικογένειας και φίλων-, αλλά και στις αγοραπωλησίες ακινήτων για να χάνεται η προέλευση των χρημάτων και οι δωροδοκίες από τα εξοπλιστικά.

Δεξιοτέχνης και στις πολυδαίδαλες, όπως λέει το 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, διαδρομές του μαύρου χρήματος μέσω ξένων τραπεζών.

Το βούλευμα μιλά για εγκληματική δραστηριότητα που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο δημόσιο και για διακριτούς ρόλους στα άλλα μέλη της οργάνωσης.

"....τις ανωτέρω πράξεις τις διέπραξε κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει, προκύπτει σκοπός του για προσπορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Τέλεσε τις ως άνω πράξεις βάσει σχεδίου αλλά συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και αποκρύφτηκαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμκότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων"

Οι δικαστές έχουν ειδικό κεφάλαιο για τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, που από τον Φεβρουάριο 2009 χρησιμοποιούσε το συζυγικό...χαρτζιλίκι, που το βούλευμα ορίζει ότι γνώριζε ότι προερχόταν από τις μίζες του υπουργού συζύγου, για να αγοράσει δήθεν με δάνειο το νεοκλασικό στην Ακρόπολη και διέθεσε για ανακαίνιση μόνον...1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Και την ανακαίνιση ανέλαβε ο αδελφός της -για να κοστίσει...περισσότερο, ο οποίος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρίας NOBILIS με ψευδώνυμο και πήρε 710.000 ευρώ...Αυτό πια δεν είναι νεοκλασικό, είναι κλασικό....
Ακίνητα αγόραζε και η κόρη του Αρετή γνωρίζοντας , όπως λέει το βούλευμα, ότι τα χρήματα ήταν από δωροδοκίες του πατέρα της.

Και η παρέα που είχε ...ροπή προς τα νεοκλασικά και τις κλασικές κατασκευές, αγόρασε και από τη Μονή Βατοπεδίου, μέσω της TORCASO, ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας αντί 3,7 εκατ. ευρώ και το γραφείο του Άκη στη Κυψέλη, στην Κομνά Τράκα 1,4 εκατ. ευρώ.

Σίγουρες επενδύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: