3.3.13

Σήμερα εκλέγεται η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ...



Με την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται την Κυριακή, το τριήμερο, 9ο-Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο ... πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του Συνεδρίου και τις ομόφωνες πολιτικές αποφάσεις, σύμφωνα με συνεργάτες του. Όσον αφορά στα θέματα των ψηφοφοριών για οργανωτικά ζητήματα, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι πρόκειται για ζητήματα «δευτερεύουσας σημασίας» και επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν παρών στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών.

Σχετικά με τη σημερινή διαδικασία, τα υποψήφια μέλη για την Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από τα 300 που αρχικά είχαν θέσει υποψηφιότητα. Η μείωση οφείλεται στην απόφαση που ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, καθώς οι κατέχοντες υψηλές θέσεις στο δημόσιο που είχαν θέσει υποψηφιότητα δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 19:00 το απόγευμα, ενώ η σταυροδοσία θα γίνει με 20% επί του αριθμού των υποψηφίων, όπως αποφασίστηκε χτες. Συνολικά θα εκλεγούν 130 μέλη.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο τα 180 μέλη, καθώς στα 130 μέλη θα προστεθούν αριστίνδην οι 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. Στην πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: