7.3.13

Στους δρόμους οι φοιτητές στην Κρήτη...

Διαμαρτύρονται στο Ηράκλειο σήμερα οι φοιτητές του Λασιθίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους για τη διατήρηση των τμημάτων του ΤΕΙ σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.

Οι... φοιτητές από το Λασίθι ενώνουν τις φωνές τους με φοιτητές από το Ηράκλειο αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά» που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Τόσο η φοιτητική κοινότητα του νησιού όσο και οι τοπικές κοινωνίες «βράζουν» από τις επικείμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων δηλώνοντας ετοιμότητα για γενικό ξεσηκωμό.

Οι φοιτητές του Ηρακλείου προχωρούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια έχοντας μαζί τους και τους φοιτητές από το Λασίθι. Την Παρασκευή οι φοιτητές της ΣΤΕΦ θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση και πορεία προς την αποκεντρωμένη διοίκηση. Παράλληλα έχουν εξαγγείλει αναστολή των μαθημάτων Πέμπτη και Παρασκευή.

Πορείες και παραιτήσεις
Χτες το μεσημέρι διαμαρτυρία στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποίησαν φοιτητές του τμήματος Δομικών Έργων δηλώνοντας αποφασισμένοι να δώσουν μάχη μέχρι τελικής πτώσης για την διατήρηση του τμήματος στο Ηράκλειο. Οι φοιτητές ολοκλήρωσαν την συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και κατέληξαν στην Λότζια.

Στην Ιεράπετρα συνεδρίασε εκτάκτως χτες το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τις εξελίξεις ενώ ο δήμαρχος Σήφης Αναστασάκης ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων.

Ζήτησε ακόμα τις παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού. Μετέβη χτες στην Αθήνα, ώστε να παραβρεθεί στη συζήτηση της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής μαζί με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη που σε δηλώσεις του έκανε λόγο για εμπαιγμό χαρακτηρίζοντας ανακόλουθη την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης έκανε λόγο για κοινωνική Σπιναλόγκα και εκείνος ζήτησε την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου ενώ με τη σειρά του ζήτησε επίσης την παραίτηση όλων των αιρετών της Κρήτης.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: