5.3.13

Ούτε κυβέρνηση τεχνοκρατών θέλει ο Γκρίλο...


Καμιά κυβέρνηση είτε της Κεντροαριστεράς είτε της Κεντροδεξιάς ούτε τεχνοκρατών δεν πρόκειται να στηρίξει το κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), όπως διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής του Μπέπε Γκρίλο, διαψεύδοντας την .... ερμηνεία που αρκετοί έδωσαν χθες σε δήλωση σχετικά με εξέταση εναλλακτικών προτάσεων του προέδρου της χώρας. Χθες, κατά τη συνεδρίαση των εκλεγμένων βουλευτών και γερουσιαστών του M5S, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος στην Γερουσία Βίτο Κρίμι είχε δηλώσει ότι “δεν πρόκειται να στηριχθεί κυβέρνηση των δυο μεγάλων παρατάξεων, αλλά θα αξιολογηθούν τυχόν εναλλακτικές προτάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο”.

Σήμερα ο Γκρίλο έγραψε στο ιστολόγιό του ότι : “Τα Πέντε Αστέρια δεν θα δώσουν ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, ούτε δήλωσαν ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτή (η κυβέρνηση) του Μόντι ήταν η πιο έντονα πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 60 ετών, αφού κανείς έως τώρα δεν είχε θέσει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

“Δεν υπάρχουν στην φύση κυβερνήσεις τεχνοκρατών. Υπάρχουν μόνον πολιτικές κυβερνήσεις, που υποστηρίζονται από κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Μια κυβέρνηση με τεχνοκράτη πρωθυπουργό αποτελεί φύλλο συκής για να μην φανούν οι πραγματικές ευθύνες από την διακυβέρνηση της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς”, τόνισε ο κωμικός που έφερε τα πάνω-κάτω στα πολιτικά δεδομένα της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: