15.3.13

Αναταράξεις στη συγκυβέρνηση...

Αναταράξεις προκαλεί στη συγκυβέρνηση η συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και για το 2013 όπως εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Ήδη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει τις ... αντιρρήσεις τους, ωστόσο και είναι άγνωστο η τι στάση που θα κρατήσουν ο Βενιζέλος αλλά και ο Κουβέλης που μέχρι χθες έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται να παραμείνει το χαράτσι.

Με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να έχουν «παγώσει» μέχρι τις αρχές Απριλίου καθώς μεγάλο «αγκάθι» αποτελούν οι απολύσεις στο Δημόσιο, είναι πολύ πιθανό με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής να προγραμματιστεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο Α. Σαμαράς θα ενημερώσει τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα τεθεί και ο ανασχηματισμός με τον Α. Μανιτάκη να είναι στη γωνία, αφού ουσιαστικά το μπλόκο δημιουργήθηκε για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη προκειμένου να μην πληγεί περαιτέρω η εύθραυστη κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: