14.3.13

Κρίσιμη η κατάσταση του Παπαστάμκου ...

Xρειάστηκε πάνω από μισή ώρα προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο!...
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από χθες σε νοσοκομείο του Στρασβούργου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Παπαστάμκος.

Ο κ. Παπαστάμκος κατέρρευσε...
κατά τη διάρκεια πολύωρης και «εξουθενωτικής», όπως τη χαρακτηρίζουν συνάδελφοί του, διαδικασίας ψηφοφοριών στο Στρασβούργο και ενώ προήδρευε της συνεδρίασης. Αρχικά ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, καθώς ένιωσε αδιαθεσία, αλλά μόλις σηκώθηκε για να απομακρυνθεί από την προεδρική έδρα έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως προσέτρεξαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες συνάδελφοί του ιατροί ευρωβουλευτές.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, χαρακτήρισε την περίπτωσή του εξαιρετικά σοβαρή, ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές μιάμιση ώρα μετά το επεισόδιο. Επικοινώνησε επίσης άμεσα με τη σύζυγο του κ. Παπαστάμκου, ζητώντας της να μεταβεί στο Στρασβούργο. Ευρωβουλευτές με τους οποίους συνομίλησε η «Κ» εμφανίζονταν έξαλλοι με το γεγονός ότι χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα προκειμένου να φτάσει στην Ευρωβουλή ασθενοφόρο, ενώ εντός του κτιρίου δεν υπήρχε καν βασικός ιατρικός εξοπλισμός για να παρασχεθεί άμεση βοήθεια. Ετσι, διαδικασίες ανάνηψης δεν μπορούσαν να εκτελεστούν όπως απαιτούσε το πρωτόκολλο. Σύμφωνα με τα έως χθες ιατρικά δεδομένα, ο 58χρονος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός φερόταν να έχει υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: