27.3.13

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την ελληνική δικαιοσύνη...

Ουραγός της ΕΕ η Ελλάδα...
Χαμηλή εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές της χώρας φέρονται να έχουν οι Έλληνες σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα κατατάσσεται...
24η στην ΕΕ όσον αφορά στην αντίληψη των πολιτών για την ανεξαρτησία των συστημάτων δικαιοσύνης στη χώρα τους. Επιπλέον η έκθεση κατατάσσει τη χώρα μας σε αυτές με το πιο αργό σύστημα απονομής δικαιοσύνης καθώς ο μέσος όρος εκδίκασης μιας δικαστικής υπόθεσης στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των ποινικών υποθέσεων είναι 510 ημέρες την ώρα που στη Λιθουανία είναι 50.

Ειδικότερα ο πίνακας επιδόσεων του 2013 για τα εθνικά συστήματα δικαιοσύνης στην ΕΕ, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κατατάσσει την Ελλάδα 98η ανάμεσα σε 144 χώρες παγκοσμίως, όσον αφορά την αντίληψη των πολιτών για την ανεξαρτησία των συστημάτων δικαιοσύνης στη χώρα τους.

Στην Ευρώπη, δε, τη χώρα μας στην κατάταξη ακολουθούν οι : Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία.

Η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία κατατάσσονται ανάμεσα στις 10 χώρες με τα πλέον «ανεξάρτητα» δικαστικά συστήματα παγκοσμίως.

Ο χρόνος εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων στην ΕΕ κυμαίνεται από 50 ημέρες στη Λιθουανία και 120 ημέρες στην Τσεχία και την Αυστρία, έως 500 ημέρες στην Ιταλία και την Κύπρο και 850 ημέρες στη Μάλτα...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: