9.3.13

Συγκέντρωση ενστόλων και απόστρατων αξιωματικώνστο κέντρο ...

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα...
Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τα τις περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί και οι συντάξεις τους.

Με βασικό σύνθημα στις κινητοποιήσεις «Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, εν ενεργεία και...
αποστρατεία Στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποθήκευση και παράδοση της Χώρας μας και στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας».

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεών τους από την 1 Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Τη συμπαράστασή τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών και των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΕΑΛΣ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.
Αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στη Βουλή, ενώ οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Λόγω της πορείας είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όμως σε λίγο οι συγκεντρωμένοι θα αποχωρήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: