19.3.13

«Η λιγότερο επώδυνη» είναι η νέα λύση για την Κύπρο, λέει ο Στουρνάρας...


Ως «τη λιγότερο επώδυνη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τη νέα λύση που προτάθηκε για το κούρεμα των καταθέσεων, μετά τη... σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα. Επίσης, η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

Όσον αφορά τις επαφές με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα, ενώ επέμεινε στη θέση του πως το τέλος ακινήτων θα πρέπει και το 2013 να εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς αυτή είναι, όπως είπε, "η πιο ρεαλιστική λύση".

Ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την Κύπρο

Επιπλέον, ο κ. Στουρνάρας θα παραστεί την Τετάρτη στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εμβάθυνση ΟΝΕ και ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων».

Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε από τους δύο Προέδρους των Επιτροπών κ. κ. Μπέζα και Τραγάκη να τεθεί, κατά προτεραιότητα, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα αποτελέσματα των αποφάσεων του Eurogroup σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Κύπρου.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: