5.3.13

Παρουσία με νόημα του Αλ. Τσίπρα σε διημερίδα της Λ. Κατσέλη...


Με τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα με θέμα «Έξοδος από την Κρίση, η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας», που διοργανώνει η κυρία Λούκα Κατσέλη την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Η...
διημερίδα είναι μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Γεράσιμος Αρσένης. Ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο τελευταίο τραπέζι διαλόγου το Σάββατο, με θέμα: «Για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής».

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στη διημερίδα επιβεβαιώνει στην πράξη τη σύγκλιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινωνικής Συμφωνίας της κυρίας Λούκας Κατσέλη.

Σε συνέντευξή της σήμερα στο protothema.gr, η Λούκα Κατσέλη αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει διάλογο με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας με κυβερνητική προοπτική.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κατσέλη αναφέρει: «Στόχος της Κοινωνικής Συμφωνίας είναι η συγκρότηση μιας ευρύτατης συμπαράταξης προοδευτικών, σοσιαλιστικών και αριστερών δυνάμεων με κυβερνητική προοπτική που, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, θα προτάξει και θα υλοποιήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική της βίαιης λιτότητας και της εξαθλίωσης. Συζητάμε προς αυτή τη κατεύθυνση με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον πόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση»

Επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Μηλιός, Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από τη Δημοκρατική Αριστερά προσκλήθηκε και θα συμμετέχει ο κ. Γιάννης Πανούσης, ενώ το «παρών» θα δώσουν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Χάρης Καστανίδης, Σπύρος Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: