3.3.13

Πιάνει ξανά δουλειά η τρόικα...

Τα ζητήματα των απολύσεων στο δημόσιο, της πορείας των εσόδων και της φοροδιαφυγής θα συζητηθούν στη συνάντηση που έχει σήμερα στο ... υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας με εκπροσώπους της τρόικας καθώς ξεκινά το κρας τεστ δύο εβδομάδων της ελληνικής οικονομίας με απώτερο στόχο την έγκριση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ.ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντάται σήμερα το πρωί με την τρόικα, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθούν τα θέματα των απολύσεων στο δημόσιο, της πορείας των εσόδων αλλά και της φοροδιαφυγής.

Οι επικεφαλής της τρόικας βρίσκονται από χθες στην Αθήνα και οι επαφές τους αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή. Εντός της εβδομάδας θα έχουν συνάντηση και με τον Αντώνη Σαμαρά. Με το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο να προβάλλεται ως επιτακτικό, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας έχει ήδη μειωθεί αρκετά και ότι με τις μετακινήσεις -εντός του μήνα-των 2.000 υπαλλήλων που είναι σε εφεδρεία, είναι εφικτός ο στόχος για μείωση του προσωπικού κατά 150.000 έως το 2015, χωρίς να γίνουν απολύσεις.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα εξετάσουν ακόμη την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και του συνόλου των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο θα παρουσιάσει στην τρόικα προτάσεις για την ανασύσταση του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, τον ενιαίο φόρο ακινήτων, το νέο σύστημα προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: