20.3.13

Σαρρής: Δεν υπάρχει ακόμη, συμφωνία με τη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)...



ΤΩΡΑ - Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, η τρόικα...
Καμία συμφωνία για δανειακή στήριξη της Κύπρου από τη Ρωσία δεν υπάρχει ακόμη, αναφέρει ο Μιχάλης Σαρρής, μετά το... πέρας του πρώτου γύρου συνομιλιών, με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ.
Στο τραπέζι δεν έπεσε μόνο των θέμα της αναδιάρθρωσης του παλαιού ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, αλλά και παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες, καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου.

«Οι συζητήσεις ήταν αρκετά εποικοδομητικές. Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις σε άλλο σημείο», είπε ο υπ. Οικονομικων της Κύπρου, Μ. Σαρρής, καθώς μετέβαινε στο γραφείο του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ.

«Είχαμε μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση, πολύ ανοιχτές, έντιμες συνομιλίες. Κατανοούμε πόσο βαριά είναι η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις ώστε να εξευρεθεί λύση, η οποία θα μας επιτρέψει να έχουμε την υποστήριξη της Ρωσίας, θα μείνουμε εδώ έως ότου πετύχουμε κάποια συμφωνία» είπε επίσης ο Σαρρής.


Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι πέρασαν τις πύλες του προεδρικού μεγάρου, οι τροϊκανοι προκειμένου να συναντηθουν, όπως είχε προγραμματιστεί, με τον Νίκο Αναστασιάδη.
Προηγήθηκε συνεργασία του Κύπριου προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς παρουσία και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη. Αμέσως μετά το τέλος της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στυλιανίδης είπε: «Εχει μεταφερθεί ομάδα τεχνοκρατών από κάθε κόμμα στην κεντρική τράπεζα προκειμένου να εξετάσουν ένα plan B που υπάρχει με στόχο την χρηματοδότηση των 5,8 δισ. ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: