2.3.13

Το Μαξίμου «φακελώνει» υπουργούς...

Πλήρη εικόνα της πορείας του κυβερνητικού έργου, ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς από τα τέλη του 2012, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έχει τεθεί σε... λειτουργία για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των δράσεων κάθε υπουργείου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, με την επωνυμία «Δήλος», που καταγράφει, μελετά, αναλύει και βαθμολογεί την υλοποίηση των πολιτικών, όπως καταχωρούνται από κάθε υπουργείο.

Συγκεκριμένα, περιέχει το σύνολο του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελείται από 1.700 δράσεις, η υλοποίηση των οποίων ελέγχεται με μετρήσιμους δείκτες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να το παρακολουθεί από τον προσωπικό του υπολογιστή στο Μαξίμου, μέσω εσωτερικού δικτύου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος με ένα κλικ έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Αντίστοιχη πρόσβαση έχουν ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης και ο γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς παραλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και σχετικό memo από το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού με τους συνολικούς δείκτες αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας κάθε υπουργείου, όπως αποτυπώνονται στο «Δήλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: