9.3.13

Πόρισμα στο πόδι, βούλευμα στο χέρι...

crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με την Δικαιοσύνη. Και είναι ανησυχητικό. Γιατί η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, χρέη εισαγγελέα επιτελεί.
Και όλο και περίμενε εκείνο το...
πόρισμα από το ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι τελοσπάντων εντάξει, ή δεν είναι;

Την ερχόμενη εβδομάδα τους καλούν στη Βουλή. Αλλά χθες εμφανίστηκε από το ΣΔΟΕ ο κ. Μαντούβαλος κι έφερε τρεις σελίδες ενημερωτικές, ποιες τράπεζες απάντησαν, ποιες όχι, ποια στοιχεία θέλουν επεξεργασία, ποια διασταύρωση, κι ο δρόμος διαγράφεται μακρύς.

Τα «πήρε» ο Μαρκογιαννάκης. Άστραψε και βρόντηξε.

-Θα δώσετε τα στοιχεία μέσα στο Σαββατοκύριακο, η εντολή προς τις τράπεζες.

Και η διαταγή στο ΣΔΟΕ: μέχρι την Τρίτη, που θα έρθουν τα ξαδέλφια, να 'ναι το πόρισμα έτοιμο!

Λες και πρόκειται για παραγγελιά και όχι ότι θα πρέπει να γίνει μία πολύ προσεχτική δουλειά, γιατί αν τα ξαδέλφια είναι εντάξει και δεν υπάρχει δόλος, ο Παπακωνσταντίνου πάει για πλημμέλημα και πάπαλα η ιστορία.

Κι απ' την άλλη, απανωτά τα δικαστήρια για τον Άκη.

Τη Δευτέρα, 8 χρόνια για το «πόθεν έσχες» και την Παρασκευή: 1.000 σελίδες βούλευμα και καπάκι ο ορισμός της δίκης για τις 22 Απριλίου.

Πού να προλάβουν στο Εφετείο να καθαρογράψουν το βούλευμα;

Μία σελίδα χειρόγραφη από μία γραμματέα παρέδωσαν από το Εφετείο στους δικηγόρους του, απλά για ενημέρωση.

Πω, πω βιασύνη να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έτσι, μόνο δικαιοσύνη δεν είναι!

Κι ας λέει μόλις σήμερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι «κυρίως οι μετέχοντες στο δημόσιο βίο της χώρας οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται σε δικαστικές αποφάσεις. Διότι κάποιες δηλώσεις τους εκλαμβάνονται αφενός ως παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, αφετέρου ως προσπάθεια κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών στην αμεροληψία και την ανεξαρτησία των δικαστών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: