6.3.13

Παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ στο Λασίθι...


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο νομό Λασιθίου το τελικό σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, καθώς οι σχολές του ΤΕΙ Κρήτης σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα μεταφέρονται στο ... Ηράκλειο.

Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών του και ήδη ο δήμαρχος Σήφης Αναστασάκης μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να έχει επαφές.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο «εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να μεταφέρει σε όσους αρμοδίους, κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς ή κομματικούς παράγοντες, συναντήσει στην Αθήνα τη βούληση όλων όσοι παριστάμεθα στη σημερινή συνεδρίαση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη και πολυεπίπεδη αδικία, που υφίσταται ο τόπος μας».

Ακόμη, στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου τονίζεται ότι είναι αυτονόητο «πως παραιτήσεις υποβάλλουν και τα αναπληρωματικά μέλη των συνδυασμών, ώστε να υπάρξει κενό διοίκησης στον δήμο μας«. «Προσδοκούμε», προσθέτουν, ότι ανάλογη θα είναι η στάση και όλων όσοι εκλέγονται με ψήφους Λασιθιωτών, οι οποίοι θίγονται βάναυσα με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο νομό μας».

Στο μεταξύ, συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι και το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου με ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης των μελών του, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κουνενάκης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε άδικη και ανήθικη την μεταφορά του τμήματος του ΤΕΙ στο Ηράκλειο και μίλησε με βαρείς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «ανίκανους στο υπουργείο Παιδείας, που δεν έχουν κοινή λογική».

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων, το οποίο καταργείται από το 2018, με την αποφοίτηση και των τελευταίων σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: